Over de school

HPC Centrum is een school voor praktijkonderwijs in het centrum van Rotterdam. Wij zijn een middelbare school bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die, naast het werken uit boeken, vooral leren in de praktijk.

Onze leerlingen krijgen les op hun eigen niveau. In alle lessen wordt er lesgegeven in niveaugroepen. De school bereidt jou voor om later zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

Elke leerling heeft een talent en wil dat laten zien. De school wil jou helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten. Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor stimuleert jou om het beste uit jezelf te halen en geeft advies bij het maken van keuzes. Voor iedere leerling wordt een leerroute samengesteld die bij jou past. Dit is heel belangrijk, want iedere leerling is anders en heeft andere vaardigheden en talenten.

Leerlingen starten bij ons in de brugklas. Met de adviezen van de basisschool en de uitkomsten van de gesprekken en de tests zoeken wij het uitstroomtraject dat het beste bij jou past. Het kan ook zijn dat een leerling instroomt in een hoger leerjaar vanuit een andere school. Ook dan gaan we op zoek naar een route die het beste bij jou past.

Terug