Stage

Tijdens je stage oefen je in het 'echt' wat je op school hebt geleerd. Je ervaart dan zelf of je het werk ook echt leuk vindt.

Jobcoach
De jobcoach helpt je bij jouw stage. Hij zoekt samen met jou welke stage bij jou past en voert gesprekken met jou en je begeleider op de stageplek. Zo zorgen we er samen voor dat jij zoveel mogelijk kunt leren op je stage. Alles wat je op je stage leert, kun je later gebruiken voor een mooie baan.

Interne stage
In het eerste leerjaar loop je op school. Dat noemen we de interne stage. Je gaat bijvoorbeeld de conciërge helpen, werkt mee in de kantine of op de administratie. Zo oefen je in een echte, maar vertrouwde omgeving. Het is fijn om op een plek te beginnen die je al kent. Met deze ervaring weet je straks ook beter waar je stage wilt lopen.

Externe stage
Vanaf leerjaar 2 ga je leren werken in een echt bedrijf. Je gaat dan extern stage lopen in een bedrijf of een instelling buiten school. Wij helpen je daarbij. De jobcoaches zoeken samen met jou een externe stageplaats. Het moet een plek zijn die het beste aansluit bij jouw talenten en passies en ook bij de praktijkvakken die je hebt gekozen. Daarna maken we een plan met doelen, waar je tijdens je stage aan gaat werken. Regelmatig bespreek je samen met de jobcoach en het bedrijf hoe het gaat. Zo leer je stapje voor stapje. Ook ga je steeds meer uren stage lopen. Misschien kun je zelfs wel blijven werken op je stageplaats. Dan word je daar een werknemer en krijg je betaald voor wat je doet.

Samenwerking met bedrijven
We hebben goed contact met diverse bedrijven. Dat is belangrijk, omdat jij daardoor meer stagemogelijkheden hebt. Ook werken we samen door middel van jongerenakkoorden, ook wel TOP Academies genoemd. Dat zijn samenwerkingen tussen school en bedrijven op het gebied van horeca, detailhandel & logistiek, techniek, zorg & welzijn en groen, zodat jij meer kansen hebt op een goede en leuke baan waar je graag naartoe gaat.

We werken samen met bedrijven zoals Stedin (techniek). Ook bieden we stages aan binnen de TOP Academies bij de volgende bedrijven:

  • ASN Autoschadeherstel (techniek)
  • Binder & Van der Spek (groenproject)
  • HAGO Zorg binnen het Erasmus MC en het Maasstad Ziekenhuis (zorg & welzijn)
  • Verhage (horeca)
  • ISS (zorg & welzijn en horeca)
  • Bijenkorf (detailhandel & logistiek) 

Terug