Entreetraject (mbo 1)

Als je door kunt leren, kun je bij ons mbo 1 volgen in de entreeklas. 

Als uit jouw toets- en examenresultaten én het functioneren op je stage blijkt dat je door kunt leren, kun je toegelaten worden tot het entreetraject. Dit wordt ook wel mbo 1 genoemd. Het entreetraject duurt één tot twee jaar. 

Wanneer je aan de toelatingseisen voldoet, kun je het entreetraject bij ons op school volgen. Je blijft dan in jouw vertrouwde omgeving en krijgt alle steun van je mentor en de jobcoaches. Samen bouwen we verder aan je toekomst. Je leert vaardigheden om als assistent te kunnen gaan werken. Dat leren gebeurt op school en in de praktijk, net als bij het praktijkonderwijs. Ook voor het entreetraject kun je kiezen uit vijf uitstroomrichtingen: horeca, detailhandel & logistiek, techniek, zorg & welzijn en groen.

Wij werken voor het entreetraject samen met het Regionaal Opleidingencentrum (ROC) voor mbo. Zo kun je bij ons op school blijven en toch doorleren. Na het behalen van een mbo-diploma op niveau 1 ga je aan het werk in een assisterende, ondersteunende functie.

Sommige leerlingen krijgen in overleg met het ROC een positief advies om over te stappen naar een opleiding op mbo niveau 2, die aansluit bij jouw wensen en talenten. 

Terug