Voor ouders

Ouders denken mee, ouders doen mee…..De betrokkenheid van u als ouders/verzorgers bij het onderwijs- en ontwikkelingsproces bij uw kind is van groot belang. Wanneer u actief betrokken bent bij het onderwijsproces van uw kind en de school, bent u beter in staat om uw kind te ondersteunen en te begeleiden bij zijn/haar ontwikkelingsproces.

 

Wij vinden het daarom ook erg belangrijk om ouders/verzorgers actief te betrekken bij onze school.

De mentoren gaan minimaal één keer per jaar op huisbezoek. Ook komen de ouders/verzorgers drie keer per jaar op school om het OPP, de IOP’s en de rapporten te bespreken. Er zijn diverse thema-avonden in het jaar met verschillende onderwerpen en presentaties van de leerlingen waar u voor wordt uitgenodigd. Daarnaast worden de ouders/verzorgers elke maand uitgenodigd op school voor een informele koffie-ochtend waar diverse onderwerpen besproken worden. Aan het eind van het jaar is er een feestelijke afsluiting voor de examenleerlingen en hun ouders waarbij certificaten en diploma’s worden uitgereikt.

Terug

Medezeggenschapraad

HPC Centrum, HPC Charlois en HPC Zuidwijk hebben samen één medezeggenschapsraad.

Lees meer
Ziek, verlof & Leerplicht

Misschien ben je een keer ziek, moet je een keer naar de tandarts of kun je niet naar je stage. 

 

Lees meer
Ouderbijdrage

Naast de financiering vanuit het ministerie heeft de school ook andere inkomsten nodig zoals de vrijwillige ouderbijdrage. 

Lees meer
Klachten

Hoewel wij er alles aan doen om te zorgen dat jij je goed voelt op school, kan het gebeuren dat jij van je ouders ontevreden of bezorgd zijn. 

 

Lees meer