TOP Academie

De TOP Academie biedt praktijkschoolleerlingen een concreet perspectief op de arbeidsmarkt. 

Hago Zorg

Om Rotterdamse jongeren meer perspectief op de arbeidsmarkt te bieden, hebben Olympia College, HPC Centrum, Learn2Work, Hago Zorg en het Erasmus MC de handen ineen geslagen en de TOP Academie opgericht. De jongeren worden tijdens hun stage begeleid door medewerkers van Hago Zorg in het Erasmus MC. Daarnaast krijgen zij ter plekke les van hun eigen docenten. Op die manier wordt vakinhoudelijke kennis optimaal gecombineerd met persoonlijke kennis van de individuele leerlingen.

“De schoonmaakbranche is een laagdrempelige sector. Door praktijkschoolleerlingen de mogelijkheid te bieden om tijdens hun studie al door de branche erkende opleidingen te volgen, vergroot dat hun perspectief op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Dat dient niet alleen een maatschappelijk belang, maar het stelt ons als bedrijf ook in staat om nieuw arbeidspotentieel aan te boren", aldus Gert Zoet, directeur regio West-Nederland bij Hago Zorg.

Gedurende twee jaar volgen praktijkschoolleerlingen les én lopen zij stage in het Erasmus MC te Rotterdam. In periodes van acht weken lopen ze mee met medewerkers van Hago Zorg, van wie ze de fijne kneepjes van het facilitaire vakgebied leren. Ze worden opgeleid tot allround facilitair medewerker, met certificaten en diploma’s die door de branche erkend zijn. Op die manier worden hun kansen op het vinden van een baan na hun opleiding sterk vergroot.

Ferro-Fix

Met hetzelfde bovengenoemde doel is de TOP academie Ferro-Fix gestart. Hierbij worden de praktijkleerlingen binnen het sociaal staalbedrijf begeleid door medewerkers en leren in de praktijk het vak. Dit vanzelfsprekend aangevuld met les van hun eigen vakdocenten. Ferro Fix houdt zich bezig met het produceren van degelijke, kwalitatief hoogwaardige producten met een tijdloze, neutrale uitstraling. Deze producten zijn op straat te vinden. Praktijkleerlingen worden hier opgeleid tot technisch allround medewerker, lasser, slijper of montage medewerker.

Nog meer weten?

Terug