Blijf op de hoogte

Lees hier het allerlaatste nieuws!

 

Bekijk deze mail in je browser 

 

Koffieochtend 

                                                                                                                                                Donderdag 7 november hadden we onze tweede koffieochtend op school. In de kantine ontvingen we ouders/verzorgers voor een gezellig samenzijn. In de kantine ontvingen we ouders/verzorgers voor een gezellig samenzijn en bespraken we allerlei onderwerpen, onder het genot van kopje koffie of thee.

Ouders zouden bijvoorbeeld wel huiswerk willen en een informatieavond waar alle ouders van de leerlingen per klas kennis met elkaar kunnen maken. Dit keer mochten we 8 ouders ontvangen…We zijn heel blij met deze grote opkomst, maar er kunnen natuurlijk altijd nog meer ouders bij. De volgende koffieochtend is op donderdag 5 december van 10.45-11.45 uur. Zet hem alvast in uw agenda. We ontvangen u graag!

 

Werkweek 1e klassen  

                                                     
De onderstaande teksten zijn geschreven door leerlingen van klas 1A en 1B.                    
                    
Busrit
Ik ging van huis met mijn koffer naar school toe en er stonden allemaal witte busjes aan de overkant van school. Alle koffers van leerlingen en docenten gingen in de busjes. Daarna reden we naar het kamphuis.
 
Activiteit klimmen/survivallen 1 (woensdag)
We gingen met de busjes naar een plek toe in Zeeland en daar waren allemaal uitdagingen die we konden doen. Je kon onder andere ook wandklimmen. Klas 1B deed als eerst de uitdagingen en 1A ging klimmen, de volgende dag werden de rollen omgedraaid.
 
Avondwandeling
Na het eten gingen 1A en 1B samen met de meesters/juffen in de omgeving van het kamphuis een avondwandeling maken. We mochten onze zaklampen meenemen, omdat het buiten donker was. Dit was erg leuk!
 
Activiteit klimmen/kano 2 (donderdag)
Op donderdag zijn we weer gaan klimmen. Die dag konden wij ook kanovaren. Dit was super grappig, omdat het lastig was om te roeien.

Bonte avond
De klassen gingen op de laatste avond van het kamp ook dansen met elkaar. Daarna gingen de kinderen van het kamp tanden poetsen, douchen en daarna slapen.
 
Bezoek watersnoodmuseum
Op de laatste dag van het kamp gingen de klassen naar het Watersnoodmuseum. Daar gingen de kinderen opdrachten maken en hebben we veel geleerd over de Watersnoodramp in Zeeland in 1953.

Na het museum stapten wij de bus weer in en vertrokken wij naar Rotterdam. Het was een heel leuk en leerzaam kamp!
 
 

Striptekening van Alex Dias Monteiro uit 2B 

                       
 

Het Nationaal Schoolontbijt 8 november 2019 

 
HPC Centrum heeft meegedaan met het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens deze ochtend schoven klas 1 en 2 aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren de kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je ’s ochtend het beste kunt eten. De rest van het jaar ontbijten ze natuurlijk thuis. Het ontbijtpakket was dit jaar lekker uitgebreid! Leerlingen konden kiezen uit volkorenbrood, -bolletjes, - crackers en krentenbollen, halvarine, 30+ kaas, appelstroop, 100% pindakaas, tuinkers, yoghurt, muesli, melk, thee, groente en fruit. Zoals elk jaar is het gevarieerde pakket samengesteld volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.                                                                     
                                           
                        
 

Leerlingenraad 

                                                                                                                                                                                                                                 De leerlingenraad is van start gegaan. Dinsdag 5 november kwamen we voor het eerst dit jaar bij elkaar! De klassenvertegenwoordigers van klas 1 t/m 4 discussiëren en praten met elkaar over allerlei belangrijke zaken. Wat kan er beter op school? Is de kantine nog wel zo gezond en lekker? Waar gaan we heen op schoolreis? En wat wordt het thema van het schoolfeest etc.? Jullie gaan dit jaar nog veel horen van de leerlingenraad…Houd ze in de gaten!! Ze hebben er zin in!!                                                                                                                            
 

Beeldende vorming 

                                                       
Bij beeldende vorming zijn de tweedeklassers lekker bezig om hun eigen interieur te ontwerpen!! 
De leerlingen moeten 5 ontwerpen maken van meubilair met 3 verschillende materialen, bijvoorbeeld een stoel van hout, een bed van ijzerdraad en een kast van karton. Maar ze kunnen ook denken aan lampen, tv-accessoires, etc.
De kamer mag behangen worden en er kan een leuk tapijtje of een mooie houten vloer.
De leerlingen draaien hun handen er niet voor om en toveren een schoenendoos om tot een prachtig interieur waar VT Wonen en Jan des Bouvrie jaloers op zijn.                                          
 

Gezonde kantine 

                                                     

 

Voel je sterk training 

Klas 2A volgt, net als 2B, 3B en 3C, de training ‘Voel je sterk – De sterke klas’. Hierin krijgen de leerlingen van meester Patrick les in het leren aangeven en herkennen van hun grenzen. Ook leren de leerlingen op een leuke manier hoe zij rekening kunnen houden met elkaar en hoe ze meer vertrouwen in zichzelf en de ander kunnen krijgen. Bij deze training hoort een werkboekje waarin leerlingen zelf, in de klas en thuis, opdrachten maken.In de klas hebben wij gezamenlijk gekeken naar wat nu eigenlijk bij een ‘pester’ en bij een ‘gepeste’ hoort. Welk gedrag hoort bij iemand die pest? En wat doet dat met iemand die gepest wordt? En waarom gaan mensen nu eigenlijk pesten? Want, zo kwam 2A tot de conclusie, eigenlijk kan pesten helaas op elke leeftijd voorkomen.
Deze juf is dan ook erg trots op de klas dat de leerlingen op een hele eerlijke en respectvolle manier hun woorden aangaven voor de woordspin. Hier gingen zij dan met elkaar op een leuke manier over in discussie.
Zie hieronder de woorden die eruit voortkwamen. Ik hoop dat u tot dezelfde conclusie komt als de klas. Wij, 2A, vinden deze woorden niet leuk en vinden het erg dat we dit de ander aandoen. We hopen dan ook dat pesten stopt en dat iedereen durft zijn grenzen aan te geven!

Klas 2A, bedankt!
Juf Molendijk

                                   
   
 

Kerstmarkt 11 december 2019 

                                                                                      
 

Interview met Soufiane Maatallah uit 2A 

                                                       
Leuk dat je een interview wil geven! Vertel eens iets over jezelf.Ik ben Soufiane Maatallah en ik zit in klas 2A op HPC Centrum bij mevrouw Molendijk. Ik ben 14 jaar oud en al mijn hele leven woon ik samen met mijn ouders, één oudere en één jongere broer in Rotterdam-Noord.
In mijn vrije tijd game ik graag. Ook hou ik van fietsen, na school of in het weekend.
Vóór ik op HPC Centrum kwam, zat ik op de Johannes Martinusschool. Nu zit ik dus in het 2e jaar van HPC Centrum.
 
Hoe vind je het op school?
Ik vind het wel leuk op school. Ik heb een paar vrienden gemaakt. De leukste vakken vind ik gym, AVO, Nederlands en Engels. RT vind ik niet leuk, maar het helpt wel.
Nu loop je ook stage, hoe is dat gegaan?
Ik kon kiezen uit een stage in de techniek of in de detailhandel. Wat maakte me eigenlijk niet zo veel uit. Meneer van Heusden van het stagebureau gaf mij het advies om in de buurt van waar ik woon te zoeken. Dat is praktisch, want zo voorkom ik dat ik te laat kom. Ik ben er samen met meneer van Heusden naar toe gegaan. Ik vond het wel spannend. In het kantoor hebben we besproken wat ik kon gaan doen. Want sommige dingen zijn in het begin wat moeilijk of gevaarlijk. En het is gelukt. Ik loop nu 1 dag per week stage bij garage Karatay.
Hoe was je eerste dag?
Van school kreeg ik een overall en werkschoenen te leen. Ik moest wel wennen, ik heb veel vragen gesteld. Nu weet ik al beter wat ik moet doen. In de ochtend moet ik de garage vegen en banden oppompen. In de middag moet ik bijvoorbeeld gereedschap of de werklamp aangeven als mijn collega’s die nodig hebben.
Hoeveel collega’s heb je?
2, maar meestal is alleen de eigenaar aanwezig.
Welke nieuwe dingen heb je de laatste tijd gedaan en geleerd?
Een wiel optillen, een remschijf verplaatsen en het bijschijnen met de lamp.
Wat vind je de leukste taak tot nu toe?
Banden oppompen en aflezen of ze goed zijn opgepompt.
En de minst leuke taak?
Vegen, maar ja, dat moet ook.
Wat is nog moeilijk?
Bijvoorbeeld de goede dopsleutel aangeven. Ik vind het nog lastig om de juiste maat aan te geven. Ik moet de namen ook nog wat meer leren, ik weet nu bijvoorbeeld wat een sterschroevendraaier is. Bij techniekles op school leer ik ook over de gereedschappen.
Wat wil je het liefst leren binnen deze stage?
Ik wil graag weten hoe de motor werkt, wat er als eerste kapot kan gaan en wat er vaak vervangen moet worden.
Had je een goede eerste beoordeling?
Ja. Ik was rustig en niet druk, ik doe wat gevraagd wordt, ik kom op tijd, zie er netjes uit, etc. Mevrouw Koop was heel trots, ik zelf ook!
Nu een andere vraag: hoe zie je jouw toekomst?
Nu wil ik eerst zoveel mogelijk leren over auto’s repareren en daarna zie ik wel verder. Ik weet nog niet wat ik volgend schooljaar wil gaan doen op het gebied van stage. En over 10, 20 jaar? Dat is nog ver weg. Ik weet nog niet wat ik dan voor werk heb. Misschien ben ik dan wel getrouwd en heb ik een paar kinderen.
Heb je nog een boodschap of een leuke tip voor, bijvoorbeeld,  de andere leerlingen op school?
Nee, niet echt.
Staat alles wat je wilde vertellen in dit interview?
Ja.
 
Heel erg bedankt Soufiane voor dit interview! Veel succes op school en op je stage!
 

Belangrijke data

28-11-2019                   Leerlingen lesvrij, stage gaat wel door.
5-12-2019                     Koffieochtend van 10.45 tot 11.45 uur.
10 t/m 12-12-2019        IVIO examens.
11-12-2019                   Kerstmarkt.
12-12-2019                   Portfolio, -IOP- en rapportgesprekken.
17-12-2019                   Leerlingen lesvrij, stage gaat wel door.
20-12-2019                   Leerlingen lesvrij, stage gaat wel door.
 
 
 
  Facebook
  Website
  Email
  Instagram
 
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Dan kunt u zich hier afmelden.

 This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*

 

 

 

Oudere nieuwsbrieven 

Nieuwsbrief HPC Centrum juli 2018

Nieuwsbrief HPC Centrum juni 2018

Nieuwsbrief HPC Centrum april 2018

 

Terug